Film88.com was de opvolger van Movie88.com, waar al eerder korte metten mee werd gemaakt. Beide sites boden voor een prikkie Hollywood-films aan in hoge streaming-kwaliteit. De uitbaters vroegen hiervoor slechts 1 dollar, dit tot ongenoegen van de studio's.

De site is al diverse keren gesloten en opgedoken, steeds vanuit een andere hostinglocatie. Begin juni werd Film88 nog gesloten na actie van Stichting Brein, omdat de site door een Nederlandse provider werd gehost.

Inmiddels functioneert de site niet meer, op een mededeling van de initiatiefnemers en een forum na. De makers beschouwen zich blijkens de mededeling niet als piraten. Als bewijs voeren zij aan dat ze Hollywood hebben aangeboden eenderde van hun inkomsten af te staan. De studio's zijn niet op het aanbod ingegaan.

Integendeel. De overkoepelende club van filmstudio's – de MPAA – is namelijk een rechtszaak begonnen tegen Film88.com, zo schrijft CNet. Hiermee lijken ze te willen voorkomen dat de online filmbibliotheek binnenkort weer in een andere gedaante opduikt. Achter de site zouden bedrijven zitten als Broadband Universal en MasterSurf.