De nieuwe zogeheten 'download-to-own' videodienst van @Home en Warner Bros Home Entertainment is getiteld Movieplayz. Het is voor het eerst dat Warner Bros een dergelijke samenwerking met een Europese provider aangaat, aldus Jeroen Brouwers van Essent Kabelcom, het moederbedrijf van @Home.

Bij Movieplayz kunnen gebruikers kiezen uit het huren of kopen van een film, serie of concertregistratie. Bij het huren kan het filmbestand 48 uur lang worden afgespeeld. Die tijd gaat van start bij de eerste keer dat het bestand wordt afgespeeld.

Als klanten ervoor kiezen om een film te kopen dan betalen ze meer, maar kunnen ze het bestand onbeperkt afspelen. Het branden van het beeldmateriaal op een cd of dvd is nog niet mogelijk. "Dat is misschien iets wat later nog wordt toegevoegd", aldus Brouwers. Een actuele film gaat ongeveer 14,95 euro kosten. Een iets oudere film 9,95 euro.

De initiatiefnemers verzekeren de gebruikers dat zij nieuwe films van Warner Bros op de dag dat ze in de reguliere winkel liggen, ook bij Movieplayz kunnen downloaden.

Voorlopig is de dienst exclusief voor de 640.000 klanten van @Home. Als de eerste resultaten positief zijn, zal de provider wellicht ook andere internetters in Movieplayz toelaten.

Movieplayz is vanaf 18 december bereikbaar via movieplayz.home.nl.