Het nieuwe pakket van @Home heet Intensief 40.000 en biedt gebruikers een downloadsnelheid van 40 megabit per seconde (Mbps) en een uploadsnelheid van 8 Mbps. Als optie is de uploadsnelheid te verhogen tot 32 Mbps. Voor Intensief 40.000 wordt 69,95 euro per maand gevraagd.

@Home, dochter van Essent Kabelcom, biedt hiermee naar eigen zeggen het snelste internetabonnement voor Nederlandse consumenten aan. Het huidige snelste pakket van de provider, Intensief 15.000, geeft gebruikers een downloadsnelheid van ongeveer 15 Mbps.

Zo'n drie jaar geleden gebruikte Essent Boxmeer al als proeftuin bij een test van een symmetrische 10 Mbps internetverbinding via de kabel. Het nieuwe abonnement werkt via ethernet to the home (etth) en is uitsluitend beschikbaar voor alle 28.000 huishoudens in de gemeente Boxmeer, zo laat de provider weten.

Ethernet to the home is een internettechniek waarbij de computer direct, zonder kabel- of adsl-modem, op de netwerkstekker in het stopcontact wordt aangesloten. De snelheid is daardoor niet afhankelijk van de afstand tot de centrale, zoals dat bij adsl nogal eens het geval is.

De aansluiting werkt overigens ook zonder internetabonnement. Er wordt pas een bedrag in rekening gebracht vanaf het moment dat er diensten worden afgenomen, aldus de provider.

Essent wil in een andere gemeente dan Boxmeer nog een proef doen met een verbinding van 100 Mbps. Waar dit gaat gebeuren, is nog niet bekend.