In de clip, die is uitgezonden tijdens een verslag van een American Footballmatch, zijn Bill Gates en komiek Jerry Seinfeld te zien die in een goedkope schoenwinkel staan te kletsen over een paar schoenen genaamd "Conquistador".

Opvallend aan de reclamespot van dik anderhalve minuut is dat de conversatie nauwelijks over Microsoft, Windows of eigenlijk wat dan ook gaat. De spot volgt hierbij de teneur van Jerry Seinfeld's eigen comedyserie, die door zowel fans als critici vaak is omschreven als een "show die nergens over gaat."

Gates wiebelt met zijn kont

Aan het einde van de reclame vraagt Seinfeld aan Gates of Microsoft ooit "met iets gaat komen dat onze computers zacht en smakelijk zal maken als cake, zodat we ze gewoon kunnen opeten terwijl we aan het werk zijn". Gates bevestigt Seinfeld's vraag door even met zijn achterste te wiebelen. Vervolgens verschijnen de woorden "The Future" en "Delicious" in beeld, gevolgd door het Windows-logo.

Negatieve reacties

De reactie van bloggers op de reclamespot is overwegend negatief, waarbij de reclame onder andere werd omschreven als 'niet grappig', 'jakkes' en 'onbegrijpelijk'. Bloggers konden wel waardering opbrengen voor het moment waarop Gates zijn 'Show Circus Clown Card' lidmaatschapspas toont. Hierop is duidelijk een foto te zien van Gates die in 1977 is gemaakt toen hij op 21-jarige leeftijd werd aangehouden voor een snelheidsovertreding.

Eerder is Bill Gates te zien geweest in een eigenaardig reclamefilmpje, waarin hij samen met Steve Ballmer in een auto rijdt en een lift aanbiedt aan een computer. Dit blijkt echter een mild parodierende reclame te zijn van een Volkswagen-commercial uit de negentiger jaren. Dit filmpje is overigens niet op TV verschenen.

I'm a mac, I'm a pc

Met de campagne probeert Microsoft waarschijnlijk een tegengewicht te bieden voor de succesvolle "I'm A Mac, I'm A pc" campagne van Apple, waarbij een Mac steevast door een kek ogende jongeman word uitgebeeld en een saaie kerel in een driedelig pak de rol van Windows pc voor zijn rekening neemt.