Een treurigstemmend verhaal van Wired over stemcomputers. In de aankomende verkiezingen gebruiken 43 van de 50 Staten hopeloos verouderde stemcomputers. Veel ervan worden niet eens meer geproduceerd of zelfs ondersteund en beheerders halen daarom reserveonderdelen via aanbieders op eBay (PDF van het onderzoeksrapport waar Wired zich deels op baseert).

Veel van deze machines draaien Windows XP en in een aantal gevallen zelfs Windows 2000, omdat de stemapplicatie van enkele Staten alleen voor de verouderde besturingssystemen geschikt is. De hopeloos ouderwetse machines zijn van zichzelf al niet zo veilig meer, maar met het aanschaffen van tweedehands onderdelen neemt het risico nog meer toe door gecompromitteerde hardware.

PC Card en kbps-modem

Andere stuitende voorbeelden die Wired beschrijft zijn machines die PC Cards gebruiken die niet meer worden geproduceerd, ouderwetse analoge modems bezitten die via enkele kilobits per seconde communiceren, en systemen die zipschijven hanteren. In dat laatste voorbeeld beschrijft een voorzitter van een kiesraad het aanbreken van een nieuwe schijf in 2012 waarin hij een kortingsbon die in 1999 verliep aantrof.