De tweede baby van kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima heet officieel Alexia Juliana Marcela Laurentien, kortweg Alexia. Willem-Alexander maakte de vier namen dinsdag bekend toen hij in Den Haag aangifte deed van de geboorte. Kort na het bekend worden van deze naam waren de domeinnamen prinsesalexia.nl, prinses-alexia.nl en alexia-juliana.nl al geclaimd.

Thomas Lobker van Mediaserve, het bedrijf dat prinsesalexia.nl heeft geregistreerd, wilde als eerste zijn met de registratie. "Ik had de formulieren al ingevuld en hoefde alleen nog de naam te weten." Lobker linkt voorlopig door naar de site van de hostingprovider waar hij werkt. "Als iemand dit domein wil hebben, dan mogen ze het overnemen. Het leek mij gewoon leuk als soort wedstrijdje."

De naam alexia-juliana.nl is geregistreerd door IVX Internet. "Wij hebben dit domein puur als bescherming van de naam geregistreerd", zo laat Bjorn Istas van IVX Internet weten. "Er is voor ons geen gewin bij registratie van het domein." Volgens hem zal er commercieel niks met dit domein worden gedaan. "Er komt een witte pagina, hetzelfde wat er nu wordt gedaan bij catharina-amalia.nl."

Prinses-alexia.nl is geregistreerd door Trans-IX, een hostingprovider uit Zaandam. "Wij hebben dit domein geclaimd om te voorkomen dat een ander hier wel misbruik van zou willen maken,

mocht het koningshuis en/of RVD geïnteresseerd zijn dan staan wij dit domein gratis af", reageert Robin smit van Trans-IX. Bij de Rijksvoorlichtingsdienst was niemand in staat commentaar te leveren.

Door de vroegtijdige domeinnaamregistratie bij de geboorte van Amalia lekte de naam van het kind uit voordat het kind was aangegeven bij de burgerlijke stand.

Het adres Catharina-amalia.nl was geregistreerd bij hostingbedrijf Xitix waar meerdere domeinnamen van het koninklijke huis zijn vastgelegd. Greg Haumé van Xitix zegt nu nog niets te hebben gehoord over nieuwe domeinnamen.