Marriott meent namelijk dat het blokkeren van eigen WiFi van hotelgasten nodig is om de eigen WiFi te beschermen. Deze zou namelijk door persoonlijke WiFi-spots vertraagd worden. Ook zouden deze hotspots gebruikt kunnen worden om in het hotelnetwerk in te breken en bedreigen ze de privacy van andere gasten die misschien onbedoeld op het persoonlijke netwerk inloggen en daarbij gevoelige gegevens achterlaten.

Eigen terrein beschermen

De hotelgroep blokkeerde eerder WiFi via eigen jammers, maar is nu bereid alleen door de FCC goedgekeurde apparatuur te gebruiken. Het wordt in zijn oproep aan de toezichthouder gesteund door Cisco. Ook de netwerkleverancier meent dat bedrijven het recht zouden moeten hebben zich op hun eigen terrein te beschermen tegen netwerken die zomaar in het ongelicenseerde spectrum gaan uitzenden.

Verwacht wordt dat de FCC binnen enkele weken met een besluit komt. Google, Microsoft en brancheorganisatie CTIA hebben zich tegen het voorstel uitgesproken. Marriott vraagt in sommige gevallen trouwens enkele honderden dollars per dag (!) voor het gebruik van de eigen, goedgekeurde WiFi-faciliteiten.