Fisher heeft naar aanleiding van Hurds gedrag een klacht wegens seksuele intimidatie ingediend bij de raad van commissarissen van het bedrijf. Dat leidde uiteindelijk tot het opstappen van Hurd, begin deze maand. Hurd en Fisher zouden de zaak inmiddels onderling hebben geregeld.

Seksuele toenadering

De nieuwe feiten over Hurds seksuele toenadering tot Fisher komen van het persbureau Associated Press, dat een anonieme bron aanhaalt die bij het onderzoek naar Hurds gedrag zou zijn betrokken. Volgens diezelfde bron heeft Hurd ook intern bij HP altijd ontkend.

De raad van commissarissen heeft gezegd nooit enig bewijs voor die aanklacht van seksuele intimidatie gevonden, maar wel aanwijzigen voor fraude met declaraties voor een bedrag van 20.000 euro. Hurd kreeg bij zijn vertrek een gouden handdruk van 12 miljoen mee.

Jodie Fisher is een marketeer en voormalig softpornoactrice en werd door Hurd in 2007 ingehuurd om evenementen te regelen. In 2009 vertrok ze bij HP. In die twee jaar zouden zij en Hurd diverse malen samen hebben gedineerd en overnacht in hotels op rekening van het bedrijf.

IBM's sexschandaal voor rechter

In een ander seksschandaal staat Robert Moffat, een voormalige topman van IBM, deze weken terecht. Moffat heeft jarenlang een ‘intieme relatie’ gehad met Danielle Chiesi, een mooie vrouw die Moffat in 2002 leerde kennen. Jarenlang zou zij bedrijfsgeheimen hebben ontfutseld aan de argeloze Moffat om die door te spelen aan hedge funds. Die gebruikten die informatie voor handel met voorkennis.

Moffats advocaten betoogden gisteren dat de IBM-topmanager ‘bespeeld’ werd door Chiesi, die actief hengelde naar gevoelige bedrijfsinformatie. Met het benadrukken van de actieve rol van Chiesi probeert het advocatenteam van Moffat verzachtende omstandigheden aan te voeren. De uitspraak van de rechtbank staat voor 13 september op de rol.