- Hewlett-Packard maakt werk van Linux door wereldwijd zeven dagen per week en 24 uur per dag aan haar klanten ondersteuning voor Linux te bieden. HP verwacht erg veel van Linux: het is nog slechts de vraag welk marktsegment Linux zal gaan domineren. HP biedt ondersteuning voor alle bekende Linux-distributies (Red Hat, Caldera, SuSE, Pacific). Voor 130 dollar per Linux-server per maand krijgen klanten ongelimiteerde Linux-support. HP hoopt met dit alles strategisch voordeel te halen op rivaal Sun. Sun heeft namelijk geen oplossingen voor HP/Linux-servers. Eerder deze week maakte Silicon Graphics (SGI) op de Comdex-beurs bekend dat ze binnenkort ook Linux-servers gaat aanbieden.

- Sterke verkopen van Windows NT Workstation, Office, Exchange Server en SQL Server hebben ervoor gezorgd dat de winst van Microsoft over het afgelopen kwartaal hoger is uitgevallen dan werd verwacht. De winst kwam uit op 1,92 miljard dollar; 40 procent hoger dan een jaar geleden. De omzet nam met 15 procent toe tot 4,33 miljard dollar. De resultaten in Azië zijn sterk verbeterd. In Europa nam de omzet met vier procent toe. Nederland deed het – samen met Engeland en Zweden – bovengemiddeld goed in ons werelddeel.

- Sony heeft besloten dat het voor haar aankomende set-top boxes (kastjes die op de TV kunnen worden gezet, waardoor je via de TV kan internetten) gebruik gaat maken van de webbrowser en andere internetsoftware van Spyglass. Dit bedrijf maakt een speciale, slanke versie van de Mosaic-browser; een van de eerste webbrowsers ooit. De Spyglass Device Mosaic is zeer compact en wordt opgenomen in apparaten als set-top boxes, schermtelefoons of handheld-computers. Eerder al wist Spyglass een deal met Microsoft te sluiten en gaat internetapplicaties ontwikkelen voor Windows CE set-top boxes.

- Na stevige kritiek van de open source-gemeenschap heeft Apple besloten om haar regels aanzienlijk te versoepelen. Nadat Apple vorige maand besloot om de broncode van de OS X Server vrij te geven (zie nieuws van 17 maart), kwam er direct hierna kritiek vanwege de vele restricties die Apple hieraan verbond. De export-clausule, waarmee een persoon altijd is gebonden aan de Amerikaanse wetgeving, is nu door de computermaker geschrapt. Ook heeft Apple andere regeltjes versoepeld, waardoor het voor Apple lastiger is om bij meningsverschillen de licentie in te trekken.