Toenmalig HP-ceo Mark Hurd zou maar liefst twee maanden vantevoren hebben losgelaten dat het computerbedrijf dienstverlener EDS ging overnemen. Hij heeft dat verteld aan marketingvrouw Jodie Fisher, die hem ook heeft beticht van ongewenste intimiteiten. Die laatste aanklacht is uiteindelijk geschikt, maar de daarbij ontdekte fraude met declaraties heeft Hurd - volgens de officiële lezing - de kop gekost.

In dezelfde brief

Nu komt deze nieuwe beschuldiging aan het licht. Fisher zou de loslippigheid van de HP-ceo hebben aangekaart in dezelfde brief waarin ze hem beschuldigt van ongewenste intimiteiten. Onder meer zakenkrant Wall Street Journal en zakenblad Fortune berichten uitgebreid over deze kwestie. Woordvoerders van HP ontkennen de hele zaak.

Volgens de nu uitgelekte informatie heeft Hurd de voormalige actrice in maart 2008 verteld van de geplande overname, die in mei dat jaar pas is aangekondigd. Het lekken van bedrijfskritische informatie kan strafbaar zijn, indien dat vervolgens leidt tot handel in aandelen met voorkennis. Onbekend is of die informatie is gebruikt door anderen.

De overname van EDS heeft HP uiteindelijk 13,9 miljard dollar gekost. HP kreeg daarmee eindelijk de lang gewenste activiteit van grootzakelijke ict-dienstverlening in huis. Het bedrijf probeerde eerder al PriceWaterhouseCoopers in te lijven, maar dat mislukte. Vervolgens ging IBM met PwC aan de haal, voor een flink lager bedrag.