HP heeft Hurd begin deze maand aangeklaagd. De opgestapte ceo treedt namelijk in dienst bij Oracle. Ceo Larry Ellison van dat bedrijf heeft de HP-directie al afgefakkeld voor het gedwongen ontslag van Hurd. Die bleek gefraudeerd te hebben met declaraties voor etentjes met een pr-medewerkster. Dat is naar buiten gekomen door een - later weer geschikte - aanklacht voor sexuele intimidatie, ingediend door die voormalige softporno-actrice.

Concullega's

De twee bedrijven, die zowel concurrenten als partners zijn, hebben nu een schikking getroffen in de rechtszaak over Hurds overstap. Dit melden ze in een gezamenlijke verklaring waarin ze hun samenwerking benadrukken.

HP-topvrouw Ann Livermore deed dat gisteren ook op Oracle's congres OpenWorld. Dat was net voordat Oracle eigen servers voor privé-clouds onthulde, waarmee het rechtstreeks concurreert met HP die Oracle's software op zijn servers biedt, ook in cloud-vorm.

Opstappremie behouden

De voorwaarden van die schikking zijn geheim, maar Hurd zou vertrouwelijke informatie van zijn vorige bedrijf niet benutten in zijn nieuwe functie. Dit meldt onder meer The Money Times.

Wel is bekend dat Hurd afziet van een blok HP-aandelen ter waarde van 15,3 miljoen dollar dat hij meekreeg bij zijn aftreden. De gouden handdruk van 12,2 miljoen dollar in contanten mag hij wel houden. Hurd krijgt bij Oracle een jaarsalaris van bijna 1 miljoen dollar en kan wel 10 miljoen dollar per jaar verdienen in bonussen.