De diensten, die vanaf woensdag worden aangeboden onder het IT Shared Services Portfolio, zijn verdeeld over twee pakketten: Transformation Services en Utility Portfolio.

Het eerste pakket is bedoeld voor bedrijven die definitief af willen van het traditionele, afgeschermde it-systeem en hun it-functies in hun organisatie willen delen. Het tweede pakket zou 'een meer graduele aanpak' bieden, met utilities voor het delen van test- en ontwikkelomgevingen, databases en applicaties.

Volgens Joachim Frank, vice-president Enterprise Infrastructure Practice bij HP, kunnen bedrijven vooral voordeel halen uit het optimaliseren van hun test- en ontwikkelomgeving. Volgens hem wordt gemiddeld 40 procent van de it-infrastructuur gebruikt voor test- en ontwikkeldoeleinden. Deze 40 procent wordt meestal maar voor de helft benut. "Het optimaliseren van deze omgeving staat voor ons gelijk aan het plukken van laaghangend fruit", stelt Frank.

De overstap naar het 'shared service'-model levert volgens HP meer flexibiliteit en slagvaardigheid op. De organisatie zou er beter beheersbaar door worden, mits de organisatie de wil heeft om zijn bedrijfsprocessen en manier van werken te veranderen.

Het IT Shared Services Portfolio is ook in Nederland te verkrijgen, aldus HP Nederland. Prijzen zijn afhankelijk van de wensen van de klant. Bron: Techworld