HP Nederland zegt dat zijn Pavilion 14 Chromebook na de marktintroductie in de Verenigde Staten “in de komende maanden" naar het Verenigd Koninkrijk zal komen. Een verdere uitrol in Europa “wordt nog geevalueerd", zegt woordvoerder Herbert Wormgoor namens HP Nederland. Prijzen en bechikbaarheid zullen per land bij de introductie worden vrijgegeven, voegt hij eraan toe.

Met gratis opslag van Google

De Chromebook van HP is vorige week in de Verenigde Staten op de markt gekomen en is de eerste met een beeldscherm van 14 inch. Concurrerende Chromebooks van Samsung en Acer zijn kleiner. De Pavilion heeft verder een 16 GB solid state drive (ssd) en een Intel Celeronprocessor. Daarnaast krijgen kopers er gratis opslag in de cloud bij via Google Drive, althans voor twee jaar. In de Verenigde Staten kost de Chromebook van HP 330 dollar.

De Chromebooks van Acer en vooral Samsung blijken verrassend populair. Dermate gewild zelfs dat het in verkoopcijfers vooralsnog producten met Windows 8 achter zich laten. Bij Amazon was de Chromebook van Samsung zelfs de best verkopende laptop, nog voor producten van Apple.