Bij HP verdwijnen er nog eens maximaal 16.000 banen. Daarmee gaat CEO Meg Whitmans nog altijd voortdurende reorganisatie richting de 50.000 verloren banen in drie jaar tijd. Sinds de transformatie bekend is geworden in 2012 volgt ontslagronde na ontslagronde bij de pc-fabrikant. Hoe groot impact zal zijn in Nederland is nog onzeker, laat HP Nederland weten aan Webwereld.

Wel is duidelijk dat HP een stap verder gaat in de wereldwijde reorganisatie. Het bedrijf moet nieuwe markten veroveren door de sterk krimpende pc-markt. "Een transformatie die in 2012 is ingezet en die qua cijfers op schema loopt en ook in goed overleg met de ondernemingsraad. Bij nieuwe business initiatieven op het gebied van bijvoorbeeld security en big data wordt juist geïnvesteerd en nemen we mensen aan", legt HP-woordvoerder Herbert Wormgoor uit.

Gevolgen Nederland onzeker

Toch is opnieuw een nieuwe grote ontslagronderonde nodig. "Deze is wereldwijd en zal maximaal 16.000 banen kosten. Het is niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor HP Nederland. Daar is het op dit moment nog te vroeg voor", aldus Wormgoor, die ook nog geen informatie heeft om welke banen het gaat.