Volgens een woordvoerder van HP is het vrijwel zeker dat er ook gedwongen ontslagen vallen. "Maar we hopen een groot deel via redeployment voor de Nederlandse organisatie te behouden. Ook in een eerdere reductie, in 2005, konden we veel mensen plaatsen bij andere divisies", zegt woordvoerder Jeroen Coenen.

Het aantal te schrappen banen komt neer op ongeveer 14 procent van het totale werknemersaantal van EDS en HP in Nederland. Nederland wordt daarmee harder getroffen dan andere landen. Wereldwijd verdwijnt 7,5 procent van de banen. "Vooral in opkomende markten zal de reductie minder zijn dan in Europa," verklaart Coenen het verschil.

HP Nederland kent een permanent sociaal plan voor de betrokken werknemers. EDS heeft zo'n plan niet. Daarover gaan HP, de vakbonden en de ondernemingsraad nog om tafel.

Dat de meeste banen vervallen bij EDS, komt mede doordat HP een banenreductieplan uitvoert dat EDS al klaar had liggen.

Daarnaast gaat het om het schrappen van functies die elkaar overlappen, zoals managementposities en ondersteunende functies. Het precieze aantal EDS- en HP-functies dat komen te vervallen, wil HP in de komende weken bekijken. Dan ook krijgen de betrokken medewerkers meer duidelijkheid.

Bron: Channelworld.nl