Het verzoek tot loonsverlaging wordt wereldwijd gedaan om ervoor te zorgen dat HP een gezond bedrijf blijft. Afgelopen week publiceerde HP teleurstellende verkoopcijfers. Vooral de afzet van printers, computers en servers lijdt onder de economische recessie.

Algemeen directeur Hans Daniels van HP Nederland stuurde vrijdag een interne memo naar de medewerkers met het verzoek om een loonsverlaging, zo meldt Computable. "Het is een wereldwijde beslissing die volgt op de maatregelen in de VS", zegt HP-woordvoerder Herbert Wormgoor tegen Webwereld. "We zijn een gezonde organisatie maar we moeten rekening houden met een teruggelopen markt die niet snel zal verbeteren."

Twintig procent inleveren

In Europa moet HP werknemers vragen om een gedeelte van hun loon in te leveren, in tegenstelling tot de Amerikaanse tak van het bedrijf. In de Verenigde Staten besloot algemeen directeur Mark Hurd zijn eigen salaris met twintig procent te verlagen. Van andere directieleden wordt het loon verplicht met vijftien procent verlaagd, het hoger management moet tien procent inleveren. De overige werknemers in de VS wordt gevraagd een salarisverlaging van tenminste 2,5 procent te accepteren.

Bij HP Nederland zal in eerste instantie op managementniveau een loonoffer worden gevraagd. Later dit jaar zal de directie ook een verzoek doen aan de overige medewerkers binnen het bedrijf. Het offer wordt gevraagd aan alle medewerkers van HP Nederland, 3.750 in totaal, waarvan er 1.600 werken bij het vorig jaar overgenomen EDS.

Vrijwillig

HP kiest er bewust voor om in eerste instantie mensen binnenboord te houden door deze aanpak te kiezen. Maar wat als niemand meewerkt aan het verzoek? De woordvoerder van HP: "Dan levert de maatregel minder op dan we gehoopt hebben. We kunnen mensen immers niets verplichten. Maar we zouden het natuurlijk fijn vinden als ze meewerken."