Op dit moment biedt Hewlett-Packard maar één product online te koop aan. Het gaat om de HP-UX versie van de Java Workshop 2.0 van Sun Microsystems, waarmee ontwikkelaars applets kunnen schrijven voor het UNIX-platform van HP.

Het Amerikaanse bedrijf belooft dat er in de nabije toekomst meer software zal worden aangeboden via het Software Depot. Ook komt er een online elektronische catalogus. Wel zijn er al allerlei demonstratie-versies van andere programma's te downloaden, zoals PerfView, MeasureWare, Event Monitoring Service Developer's Kit, Eagle Raptor en andere Internet-gerelateerde producten en ontwikkeltools.

Sommige producten zullen met een speciale code tot leven kunnen worden gewekt: anderen zullen na bestelling door Hewlett-Packard per gewone post worden geleverd.

De cyber-soft-shop van HP past in het nieuwe gezicht van de onderneming, dat vorige maand door topman Lew Platt in bijzijn van actrice Cybil Shepherd werd aangekondigd. HP wil ook buiten de computerwereld een gevestigde naam worden en ook een grotere greep krijgen op de consumentenmarkt.

Hewlett Packard experimenteert sinds de aankondiging door Platt al met de online verkoop van andere producten via het World Wide Web. Bezoekers van het HP Commerce Center worden sinds kort begroet met een draaiend winkelwagentje, waarin klanten servers, PC's, handheld computers, printers, scanners en inkt kunnen kopen.