MusicStation geeft toegang tot 6,5 miljoen tracks uit de catalogus van muziekprovider Omnifone. De tracks worden in wma-formaat (Windows Media Audio) geleverd en zijn met drm beveiligd. Daardoor zijn de muzieknummers na het beëindigen van een abonnement niet meer af te spelen. Per maand kunnen gebruikers ook 10 drm-vrije liedjes in mp3-formaat downloaden.

De applicatie is als proef twee weken gratis te gebruiken. Daarna kan de consument een abonnement van 10 euro per maand afsluiten.

Pavilion, Presario, Envy

Ook in Nederland en België wordt MusicStation meegeleverd op computers van HP. Het zijn in eerste instantie 16 modellen laptops en desktops in de series Pavilion, Presario en Envy waar de dienst op gebundeld wordt.

In de Verenigde Staten heeft HP een vergelijkbare deal met Rhapsody. Die muziekdienst van softwaremaker Real is alleen in de VS toegankelijk.

Ook offline

MusicStation vindt het midden tussen online streamingdienst Spotify en muziekwinkel iTunes, zegt een woordvoerder van Omnifone tegen paidContent. Je hoeft niet online te zijn om muziek te luisteren, maar het is ook anders dan iTunes, waar je per nummer moet betalen.