De ssd (solid-state drive) is ingebouwd in de 'slim form factor'-pc. De Compaq dc7800 Ultra-Slim Business Desktop meet slechts 6,6 bij 25,15 bij 25,4 centimeter: 46 procent dunner dan eerdere modellen.

Duurzaamheid

De nieuwe Compaq heeft veel energiezuinige aspecten, zoals ssd's die minder stroom slurpen dan harde schijven, aldus een woordvoerster van HP. De fabrikant wil zich met deze computer nadrukkelijk presenteren als groene onderneming. Ssd verhoogt de prestaties en duurzaamheid van het apparaat, omdat het geen bewegende onderdelen heeft zoals ronddraaiende platen, die traditionele harde schrijven wel hebben. Hierdoor kan de pc sneller opstarten en data opzoeken.

Kiezen

Kopers kunnen kiezen uit de standaard 16GB ssd of varianten tot 160GB. Verder biedt het systeem een TPM (Trusted Platform Module) 1.2 beveiligingschip en Intels vPro technologie. De pc draait op Intels Core 2 Duo, Celeron D of Pentium processors. Als besturingssysteem kan worden gekozen uit Windows Vista, XP of FreeDos.

De Compaq dc7800 Ultra-Slim Business Desktop met ssd is verkrijgbaar vanaf 1.258 dollar. HP is niet de eerste producent die ssd in de hardware verwerkt. Zo gebruikt Toshiba de technologie al in laptops en levert Intel optioneel ssd-opslag op moederborden van het aangekondigde Menlow-platform.

Goedkoper

Volgende maand komt HP ook met de een meer traditionele desktop: de Compaq dc5800 Business pc. Deze zal een gewone harde schrijf bevatten, tot 500GB. Met een prijs van 580 dollar is deze ook veel goedkoper dan de pc met ingebouwde ssd.