HP heeft met de staat Californië afgesproken dat het 13,5 miljoen dollar betaalt wegens het overtreden van de privacyregels. Daarnaast betaalt HP 650.000 dollar als boete en nog eens 350.000 dollar om de kosten van het onderzoek te vergoeden. Dat heeft de openbaar aanklager in Californië, Bill Lockyer, donderdag gezegd.

HP is al maanden verwikkeld in een schandaal dat ontstond toen bleek dat een HP-medewerker vertrouwelijke informatie naar derden had gelekt. Om erachter te komen wie het lek is geweest, zijn omstreden onderzoeksmethoden ingezet zoals het aftappen van het e-mail- en telefoonverkeer van bestuursleden, medewerkers en een journalist.

Vanwege dit afluisteren en het achterhalen van telefoongegevens van personen, loopt er tegen de voormalig HP-bestuursleden Patricia Dunn en Kevin Hunsaker en drie privédetectives nog wel een strafzaak.

Ze worden beschuldigd van het met valse voorwendselen verkrijgen van vertrouwelijke informatie, maar ook het misbruik maken van computergegevens, identiteitdiefstal en samenzwering.

Na het schandaal heeft HP-directeur Mark Hurd aangekondigd dat hij de beeldvorming over HP weer wil verbeteren. Dit gebeurde onder meer door een 'ethiekmanager', in de persoon van Jon Doak, aan te stellen.