De partijen maakten het bedrag van de schikking niet bekend. HP moest eerder door deze zaak al 4,5 miljoen dollar betalen aan de staat Californië.

Het bedrijf probeerde er in 2005 achter te komen wie er van binnenuit informatie lekte naar journalisten. In 2006 publiceerde CNET een artikel waar informatie in stond die alleen een topman kon weten. Daarop volgden een aantal publicaties van onder andere BusinessWeek en The New York Times waarin ook een aantal hoge functionarissen van het bedrijf anoniem werden opgevoerd.

Privédetective

HP zette een privédetective in die zich telefonisch voordeed als als de journalisten en de topmannen om rekeningspecificaties bij telefoonmaatschappijen los te peuteren. Door de de gebelde telefoonnummers te bekijken wilde hij achterhalen wie het lek was in de organisatie. Deze methode wordt in de VS 'pretexting' genoemd en is illegaal.

Het schandaal zorgde ervoor dat er drie topmannen van HP moesten opstappen. Het bedrijf heeft nog meer rechtszaken lopen die betrekking hebben op deze zaak.