HP en Oracle leven in onmin sinds de bij HP weggestuurde ceo Mark Hurd aan de slag is gegaan bij Oracle. HP trok toen topman Leo Apotheker aan, die eerder werkzaam was bij grote Oracle-vijand SAP. Sindsdien wordt er over en weer flink met modder gesmeten. Nu stookt HP het vuurtje nog verder op door het door Oracle geleverde Siebel CRM de deur uit te doen.

Volgens analist Trip Chowdhry van Global Equities Research is Oracle woedend over die actie van HP. Tegen de nieuwssite International Business Times zegt hij verder dat HP vergeleken met het Siebelsysteem nu zeker 40 tot 50 procent bespaart. Voor Salesforce is het een van de grootste deals ooit gemaakt. Alleen die met Japan Post telt meer, 75.000 werkplekken.

Apotheker steunt Salesforce

Chowdhry heeft over het besluit van HP gehoord via “contacten in de industrie”. Salesforce.com zou de deal willen presenteren op het eigen Dreamforce event begin volgende maand. Volgens Chowdhry zeggen dezelfde bronnen dat Apotheker op dat event zal verschijnen.

Oracle heeft afgelopen maand jacht gemaakt op Apotheker om hem als ex-ceo van SAP te horen als getuige in de rechtszaak tegen SAP. HP stuurde Apotheker echter de hele wereld over “om de verschillende landenorganisaties van het bedrijf te leren kennen”. Oracle stuurde privédetectives achter hem aan om hem een dagvaarding te overhandigen, maar ze konden Apotheker niet vinden.