HP sloot het derde fiscale kwartaal af met een omzet van 20,8 miljard dollar. Dat is 10 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook is het meer dan waarop analisten hadden gerekend.

De nettowinst daalde in een jaar tijd met 88 procent tot 73 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 586 miljoen dollar. HP heeft 988 miljoen dollar aan belastingen moeten afdragen over een bedrag van 14,5 miljard dollar dat in landen buiten de VS is verdiend. Als dit niet wordt meegerekend, bedraagt de winst 1,06 miljard dollar. Dat is 46 procent meer dan een jaar eerder.

HP zag in het derde kwartaal de pc-verkopen stijgen, met name van de notebooks. In drie maanden tijd werden 21 procent meer notebooks van HP verkocht dan in het derde fiscale kwartaal van 2004. Het aantal bestelde desktops steeg met 3 procent. Hierdoor steeg de omzet van het bedrijfsonderdeel Personal Systems Group met 8 procent tot 6,4 miljard dollar ten opzichte van het jaar daarvoor. De winst van dit onderdeel kwam uit op 23 miljoen dollar.

Bij de Imaging and Printing Group staat de omzet onder druk. De verkopen stegen met 5 procent vergeleken met een jaar eerder. Hoewel de verkopen van consumentenhardware stegen, daalde de operationele winst bij dit bedrijfsonderdeel van 836 miljoen tot 771 miljoen dollar.

Onlangs kondigde HP-directeur Mark Hurd nog een grote reorganisatie aan. Voor eind 2006 moeten wereldwijd 14.500 banen verdwijnen, dat is zo'n 10 procent van het totale personeelsbestand.