Eenmalig te gebruiken batterijen kunnen oververhit raken als de camera aangesloten wordt op een adapter of een dockingstation, zo meldt Reuters. Hierdoor ontstaat brandgevaar. De camera's werden tussen augustus 2004 en april 2006 verkocht.

Aanleiding voor het uitbrengen van de firmware-update is het in brand vliegen van een camera in de VS. Volgens de Amerikaanse Consumentenproducten Veiligheidscommissie raakte hierbij niemand gewond.

Antoinette Bendijk van HP Nederland laat weten dat het Amerikaanse incident veroorzaakt werd door het gebruiken van de niet-oplaadbare batterij Duracell CP1. Volgens Bendijk zijn er geen problemen bekend met andere typen niet-oplaadbare batterijen en is de firmware-update een voorzorgsmaatregel. HP adviseert gebruikers om de standaard bijgeleverde oplaadbare R07 accu te gebruiken.

Consumenten wordt aangeraden te stoppen met het gebruiken van de camera totdat de firmware-update geïnstalleerd is. Deze update voorkomt dat de camera probeert niet-oplaadbare batterijen op te laden. De update kan gedownload worden van de website van HP. Voor meer informatie kunnen consumenten contact opnemen het de HP Helpdesk: 0900 - 2020165.