Volgens countrymanager Benelux Mark Moons is het de ambitie van het bedrijf om in 2009 de hardware te leveren voor 85% van alle Windows Mobile devices. "Dat gaat ons lukken ook", zegt Moons op een feest voor partners van het bedrijf.

Hij gooit dit komende succes op de kwaliteit en de innovatieve kracht van zijn apparaten. Om dat te onderstrepen maakt het bedrijf een upgrade naar Windows Mobile 6 in juni beschikbaar voor gebruikers.

Weinig personeel

De grootse groeiplannen zullen niet veel banen bij HTC opleveren.

Tijdens een toespraak zegt hij dat het zijn doel niet is een organisatie van 100 man in de Benelux op te zetten, maar eerder hoopt met acht mensen het karwei te klaren. "Voor de rest hebben wij het kanaal nodig", beweert Moons.

Het bedrijf introduceert 5 juni een nieuwe smartphone die gebruikers met de duim kunnen bedienen en er gelikt uit ziet. Toch gaat het volgens Moons niet om de nieuwe look van de Iphone-concurrent, maar vooral om de werking van de software die erg gebruiksvriendelijk zou zijn. Bij het kort tonen van het apparaat valt op dat schermen door de duim aan de kant worden geduwd en gekanteld kunnen worden.