Het in Haarlem gevestigde HUB Uitgevers balanceert op het randje van faillissement. Bij het bedrijf, waar meer dan 120 banen op het spel staan, is het personeel vanmiddag ingelicht over het faillissement. De curator bekijkt of er doorstartmogelijkheden zijn, zo bevestigt directeur Raimond Gort van HUB. Tegenover Tweakers.net laat hij maandagavond weten dat het faillissement is veroorzaakt door een “weerbarstige markt” en “liquiditeitsproblemen”. HUB-titel Hardware.info bevestigt het nieuws op zijn website.

Op dit moment is nog onduidelijk welke gevolgen de aanvraag, die dinsdag door de rechter bekrachtigd zal worden, heeft voor de computerbladen en websites die het bedrijf publiceert. Volgens Gort ligt het in de lijn der verwachting dat voor het voltallige personeel ontslag zal worden aangevraagd en bij een eventuele doorstart slechts een deel van hen werkzaam zal kunnen blijven.

Abonnees hebben mogelijk laatste nummer ontvangen

In totaal geeft HUB twintig titels uit, waaronder de merken Computer Idee, PCM, Power Unlimited, PC–Active, Hardware.info Magazine, Focus, ZDNET.nl, Java Magazine, IGN, Linux Magazine, Network Pro en Androidworld.nl. Laatstgenoemde laat via Twitter weten dat het voortbestaan van de titel niet in gevaar zal komen.

Vorig jaar zomer werden tijdens een grootscheepse reorganisatie 35 van de 161 arbeidsplaatsen bij het HUB geschrapt en stapte het bedrijf over op meer kopij afkomstig van freelancers.Vooral Computer Idee en PCM werden getroffen. De redacties van beide tijdschriften werden fors uitgedund; bij PCM verdween zelfs de volledige redactie.

In juli werden nog medewerkers gezocht voor een nieuw op te zetten online nieuwsredactie. HUB Uitgevers werd in 1993 opgericht.