Met een uitslag van 317 stemmen voor en 93 tegen nam het Huis de Internet Gambling Prohibition and Enforcement Act aan. Daarmee wordt een wet uit 1961, die gokken via de telefoon verbiedt, uitgebreid.

Met de wet worden boetes tegen goksites die via creditcards en cheques incasseren, verhoogt. Daarnaast moeten banken systemen ontwikkelen die betalingen aan de goksites blokkeren. Met de wet wil de Amerikaanse regering een einde maken aan de illegale goksites die geen belasting betalen over de 6 miljard dollar inkomsten die ze jaarlijks halen, aldus de Republikeinse vertegenwoordiger en intiatiefnemer Rob Goodlatte.

De Poker Player Alliance verzet zich tegen de wet en vindt het onrechtvaardig dat bestaande online gokspellen zoals paardenraces en staatsloterijen niet worden aangepakt. Aan de andere kant van het spectrum staat de conservatieve en religieuze Family Research Council, die de wet toejuicht omdat deze 'echte bescherming biedt aan Amerikaanse gezinnen, tegen vernietigende en onrechtmatige goksites'.

Het wetsvoorstel moet eerst nog worden aangenomen door de Senaat, voordat er daadwerkelijk sprake is van nieuwe wetgeving.