Oracle voert gesprekken met Hurd over een mogelijke betrekking, schrijft de Wall Street Journal op basis van bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen. Wat Hurd precies zal gaan doen bij Oracle is nog onbekend. De gesprekken lopen volgens de WSJ nog. Het Oracle-bestuur moet de aanstelling nog goedkeuren.

Vorige maand moest Hurd vertrekken bij HP, waar hij ceo was, nadat hij was beschuldigd van seksuele intimidatie. Een intern onderzoek bracht daarvoor geen bewijzen aan het licht. De 53-jarige Hurd kreeg een gouden handdruk mee van 12 miljoen dollar.

Ellison

Oracle-ceo Larry Ellison stuurde na het ontslag van Hurd een brief naar de New York Times waarin hij schreef dat de raad van bestuur van HP een grote fout had gemaakt. Hij noemde het ontslag van Hurd, met wie hij regelmatig tennist, een “laffe daad van bedrijfspolitieke correctheid”.

Ellison (66) heeft eerder de dagelijkse leiding van het bedrijf overgedragen aan twee assistenten, maar neemt nog wel de belangrijkste strategische beslissingen. Oracle is, zeker na de overname van Sun, een concurrent van HP.