Dit blijkt uit een mailtje dat vrijdag aan alle studenten is verstuurd. Om te zorgen dat 'recreatief internetten' niet langer mogelijk is, worden nu technische maatregelen genomen waardoor bepaalde websites niet meer toegankelijk zijn.

"Momenteel biedt de hogeschool vanaf alle pc's onbeperkt toegang tot internet", zo schrijft een lid van het college van bestuur (cvb) in de mail.

"Dit leidt tot 'recreatief internetten waardoor studenten geen werkplek kunnen vinden en soms sprake is van aanstootgevend gebruik van de hogeschoolvoorzieningen."

De HvU heeft gedragsregels die onder meer bepalen dat studenten geen 'teksten, afbeeldingen, geluid- of video-opnames met een discriminatoire of pornografische inhoud' mogen downloaden.

Volgens het college van bestuur zijn de organisatorische maatregelen om ongewenst intergebruik tegen te gaan, niet afdoende gebleken. "Daarom hebben wij besloten, langs technische weg, overtreding van de gedragsregels tegen te gaan", aldus het cvb van de HvU.

Deze technische weg houdt onder meer in dat 'verboden websites' op de computers van de hogeschool niet meer toegankelijk zullen zijn.