Microsoft maakt een vrij verrassende stap door te gaan participeren in een open source project, om cloud adoptatie te bespoedigen. Afgelopen vrijdag maakte Cloud.com bekend dat het samenwerkt met Microsoft om het OpenStack project compatible te maken met de Hyper-V virtualisatie technologie.

Nevelige technologie

Rackspace en NASA hebben het OpenStack project in juli 2010 opgestart om het voor bedrijven makkelijker te maken om data en applicaties te verplaatsen tussen clouds. Rackspace levert in die samenwerking de code die hun Cloud Files en Cloud Servers technologie, terwijl NASA bijdraagt door de software te leveren die hun Nebula cloud platform draait.

Blije bedrijven

OpenStack ondersteunt al Xen, KVM, QEMU en User Mode Linux Support hypervisors. Zonder ondersteuning voor Hyper-V, zouden veel bedrijven die zowel Microsoft als andere technologie gebruiken waarschijnlijk moeite hebben om OpenStack in hun voordeel te laten werken.

Cloud.com ontwikkelt de code die OpenStack compatibel maakt met Windows Server 2008 R2 Hyper-V. Microsoft geeft hierbij architectonische en technische ondersteuning.

Het is nog onbekend wanneer de klus van Microsoft en OpenStack geklaard is.

Bron: Techworld