Yme Bosma, manager Development & Partnerships bij Hyves, blogt: "Vandaag lanceren we bij Hyves iets dat iedereen in staat stelt om te ‘voelen’ wat Nederland nu bezighoudt, inclusief smileys, foto’s en lokaties, dus niet alleen tekst."

Hyves noemt de dienst 'Nu in Nederland' en volgt met deze stap een recente trend in zoekdiensten waarbij je zonder F5 in te drukken nieuwe resultaten voorgeschoteld krijgt. Zo geeft Twitterfall een live 'waterval' aan tweets en aggregeert Friendfeed live al je sociale activiteiten.

WieWatWaars

Het is bij Hyves mogelijk om alle berichten (WieWatWaars) live te volgen, maar het is ook mogelijk om te zoeken op bijvoorbeeld 'Webwereld'. Volgens Hyves-oprichter Raymond Spanjar geven elke minuut 250 Nederlanders door waar ze zijn en wat ze doen. "Deze stroom van publieke WieWatWaar's geeft een mooi beeld van wat er speelt in Nederland", aldus Spanjar. Alleen Hyvers die berichten schrijven die zichtbaar zijn voor ‘Iedereen’ komen in de berichtenstroom terecht.

De berichtenstroom van Hyves is ook te integreren op andere sites. De Telegraaf heeft een 'Nu in Nederland'-kader geïntegreerd aan de rechterkant van hun Tour de France-pagina. Alleen WieWatWaars die het woord 'Tour' bevatten verschijnen in het kader.

Voorbeeld van de berichtenstroom: