Wie de site van Hyves vrijdagavond of zaterdagochtend bezoekt, wordt nu automatisch doorverwezen naar een speciaal weblog. Daar valt te lezen dat de verhuizing ertoe moet leiden dat Hyves nieuwe servers gaat gebruiken en daardoor sneller wordt. Zaterdagmiddag moet de site weer online zijn.

Op het blog staan diverse video's, onder meer van premier Jan Peter Balkenende. In zijn filmpje dat is opgenomen in de studio van RTL Boulevard, zegt Balkenende het te betreuren dat Hyves enige tijd uit de lucht is.

"Op dit moment kunnen jullie geen gebruikmaken van Hyves", zo meldt de minister-president. "Dat is natuurlijk jammer. Want het is zo ontzettend leuk om op Hyves te zitten, om te kunnen communiceren met anderen, om blogs te lezen, om krabbels te versturen. Ikzelf geniet ook van het gebruikmaken van Hyves."

Ook PvdA-leider Wouter Bos en VVD-leider Mark Rutte hebben een videoboodschap voor de bezoekers van Hyves. De laatste roept de Hyvers op om tijdens de verhuizing van Hyves de site van de VVD te bezoeken.