De Britse P&O-website Personnel Today kwam met het schokkende nieuws dat Tim Ringo, het hoofd van IBM's P&O-afdeling 'human capital management', een plan overweegt om in de komende zeven jaar 300.000 van de grofweg 400.000 werknemers van IBM uit vaste dienst te halen en ze zo nodig weer in te huren als zelfstandigen.

Lagere kosten

Dat plan zou Ringo naar voren hebben gebracht tijdens een bijeenkomst voor HR-managers in Engeland, waar hij als spreker optrad. Volgens Ringo zou een dergelijk hervormingsplan binnen het personeelsbeleid onder meer leiden tot minder kosten voor gebouwen en pensioenen.

IBM heeft nu officieel gereageerd op het bericht, dat ook op de Britse website Computer Weekly verscheen. "Het is pure speculatie en heeft geen enkel verband met de werkelijkheid'', zegt IBM. "Het is zelfs totaal in tegenspraak met de groei in personeel dat IBM elk jaar doormaakt."

Solliciteren in India

Overigens heeft IBM ruim een jaar geleden wel Amerikaanse personeel dat werd ontslagen de kans geboden hun baan te behouden door erop te solliciteren. De betreffende banen zijn echter wel ge-outsourced naar India en andere groeimarkten. Sollicitaties moesten dan ook gericht worden aan de IBM-managers in die landen.

Bron: Channelworld.