De ontslagronde trof voornamelijk de software, distributie en de verkoopafdeling van het bedrijf. Dat stelt de vereniging van werknemers en oud-werknemers van IBM, [email protected]. De ontslagronde begon woensdag, vlak nadat het bedrijf de kwartaalcijfers bekend maakte. IBM boekte in het laatste kwartaal van 2008 een omzet van 4,4 miljard dollar, 12 procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Noord Amerika

Ondanks de goede cijfers en verwachtingen stuurt IBM toch duizenden medewerkers de laan uit. Het is vooralsnog niet duidelijk om welke fabrieken en locaties het gaat. De ontslagronde geldt op dit moment alleen voor locaties in Noord-Amerika.

De Canadese divisie van IBM heeft bevestigd dat verscheidene werknemers in Toronto hun baan kwijtraken. En tegenover CNET stelt IBM dat de getroffen werknemers van te voren een mail hebben ontvangen. Naast de ontslagronde in Noord-Amerika, zou IMB volgens geruchten ook in Azië op het punt staan om werknemers te ontslaan.

IBM is een van de weinige techreuzen die een ontslagronde, als gevolg van de economische crisis, niet van te voren heeft gemeld. Microsoft, Intel en Dell en vele andere grote bedrijven brachten het allemaal publiekelijk naar buiten dat zij duizenden werknemers uit hun werknemersbestand gaan schrappen.