Big Blue gaat op de kleintjes letten. Techgigant IBM, traditioneel kind aan huis bij multinationals en overheden, gaat het gevecht aan met Amazon, Google, Microsoft en Salesforce om de middelgrote bedrijven in de cloud te krijgen. Dat meldt de Wall Street Journal.

Niet op kaart in mkb

Voor IBM is dit grotendeels een onbekende markt, en het zal een tijd duren eer Big Blue bij de relevante managers van deze bedrijven ├╝berhaupt op de kaart komt als alternatieve cloudaanbieder.

Dit jaar zijn clouddiensten wereldwijd goed voor 58 miljard dollar, berekent Gartner. IBM zit al flink in de cloudmarkt, maar vooral met maatwerk voor zeer grote bedrijven, die veelal een hybride of private cloud prefereren.

Strijd met Amazon en Salesforce

Kleinere bedrijven kunnen veelal af met minder maatwerk en meer gestandaardiseerde - en dus goedkopere- cloudpakketten, zoals Amazon en Google die aanbieden. Amazon is groot geworden met het verhuren van computerkracht, Salesforce met software-as-a-service, maar beide bedrijven overlappen elkaar steeds meer. In dat gevecht mengt IBM zich nu.