"Het partnerschap zou wat op kunnen leveren", zegt miljardair Carl Icahn tegen persbureau Reuters. Icahn reageert daarmee positief op het nieuws dat Yahoo afziet van een samenwerking met Microsoft. In plaats daarvan gaat Yahoo met Google in zee, waarbij de zoekgigant zoekadvertenties op de sites van Yahoo zal vertonen.

"Hoewel de deal met Google niet dezelfde is als de mogelijke samenwerking met eventueel Microsoft, die ruim 34 dollar per aandeel konden bieden, denk ik dat de samenwerking gunstig is. Maar ik ben nog niet overtuigd.", verklaarde Icahn. Hij zei verder 'extreem teleurgesteld' te zijn met de opstelling van het management van Yahoo, maar kwalificeert de nieuwe stap van de zoekmachine als verstandiger dan een mogelijke samenwerking met Microsoft.

Icahn laat Yahoo-bestuur voorlopig zitten

Icahn besloot in het Reuters-interview niet in te gaan op zijn pogingen het Yahoo-bestuur omver te werpen om eigen directie te benoemen of om een gedeelte van de bestuurders te vervangen. Deze acties van Icahn hadden het voor Microsoft eenvoudiger kunnen maken om een deel van Yahoo te kopen, aangezien juist dit bestuur een overname van Yahoo door de gigant uit Redmond tegenwerkt.

Wachten op reactie van Microsoft

In de komende weken is het wachten op de volgende stap van Microsoft. De firma zou de samenwerking tussen Yahoo en Google kunnen aanvechten omdat deze een overtreding van het mededingingsrecht zou kunnen betekenen. De firma zou zich ook direct tot de aandeelhouders van Yahoo kunnen wenden.