Op deze 29e bijeenkomst, die nog tot en met vrijdag duurt, zullen onder meer onderwerpen zoals de Internationalized Domain Names (IDN) worden besproken.

De ICANN wil dit IDN-systeem invoeren zodat ook andere karakters dan die voorkomen in het ascii in domeinnamen kunnen worden gebruikt. "Je zou zeggen dat het invoeren hiervan eenvoudig is, maar het blijkt technisch erg ingewikkeld te zijn", liet Vint Cerf, voorzitter van de ICANN, maandag weten.

Een ander onderwerp tijdens de bijeenkomst is het streven van de ICANN om meer transparant te zijn. Ook wil de organisatie meer verantwoordelijkheid nemen voor zijn besluiten. Vorig jaar liet de organisatie, die de toplevel domeinnamen beheert, een onderzoek doen naar de transparantie van de organisatie.

Uit dat rapport, dat in maart verscheen, bleek dat de ICANN wel transparant is, maar dat er op sommige punten nog verbeteringen mogelijk zijn. Een voorbeeld van iets dat kan verbeteren, is in hoeverre het commentaar van aandeelhouders van de ICANN meeweegt in de besluiten van de organisatie, aldus de onderzoekers.

Tot slot wordt tijdens de bijeenkomst in San Juan ook aandacht besteed aan het gebruik van IPv6, waarmee het aantal ip-adressen drastisch wordt uitgebreid.