"Het was een erg drukke, maar productieve week", stelt ICANN-voorzitter Vint Cerf. De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) is verantwoordelijk voor de internationale domeinen. De groep kwam deze week bij elkaar om technische obstakels rond het zogeheten Internationalized Domain Names (IDN) weg te nemen.

De ICANN wil het dns-systeem zo uitbreiden dat er ook bijvoorbeeld Chinese en Arabische 'karakters' mogelijk zijn die momenteel binnen ASCII niet mogelijk zijn. De organisatie heeft tijdens de bijeenkomst verder afspraken gemaakt rond welke partijen .biz-, .info- en .org-domeinen mogen registreren. Ook het de ICANN zich gebogen over de eigen werkwijze en beleid om te zien waar knelpunten zitten. De organisatie wil meer internationaal overleg en een verbetering en automatisering van de Internet Assigned Names Authority (IANA), welke de hoofdlijst met domeinen beheert.

De ICANN is vrijdag tijdens de bijeenkomst in Brazili├ź al akkoord gegaan met de invoering van een speciaal domein voor Aziatische landen: .asia. De nieuwe toplevel domein is bedoeld websites in China, Japan, Zuid-Korea, Vietnam en omringende landen. Het domein .asia moet beheerd gaan worden door het bedrijf Dotasia Organization.