- Er worden in ons goede vaderland heel wat beton- en steenklompen neergepletterd die je met enige fantasie huizen zou kunnen noemen. Een eigen huis is een webplek onder de zon waarop je een overzicht aantreft van alle nieuwbouwprojecten in Nederland.
http://www.eeneigenhuis.nl - Kinderen die lang in een ziekenhuis of andere zorginstelling verblijven lopen de kans dat ze sociaal geïsoleerd raken. De Stichting Sterrekind zorgt met behulp van moderne communicatiemiddelen (PCs met webcams en microfoons naast het ziekenhuisbed) dat "de wereld naar hen toekomt". Meer info over dit lovenswaardige project vind je op een heldere website.
http://www.sterrekind.nl - Een handelaar in cosmetica zit in de problemen. Hij wordt bestolen door het eigen personeel. Hij belt een detectivebureau. "Een vriendelijk stem nam op: 'Goedemorgen, u spreekt met Bosman detective'." Het is voor de cosmetica-man te hopen dat het speurwerk van Bosman Detective beter is dan het niveau van de voorlichtende soap op de webhalte van het bedrijf.
http://www.vanwoudenberg.nl/detective - Alles, maar dan ook echt alles, dat je mogelijkerwijze over Afrika wilt weten, is verzameld op de Engelstalige webhalte Africa 2000. Je kunt er zelfs de eerste beginselen van het Swahili opdoen.
http://www.africa2000.com - Voor Cyber Kids:
Even oppassen als je straks naar huis gaat, want de Paasdagen staan voor de deur. Wil nog iets voor die gelegenheid knutselen? Surf dan naar Knutselidee, klik op 'Speciale gelegenheden' en vervolgens op 'Pasen' en je kunt aan de slag. Voor kinderen die eigenlijk niet weten wat Pasen betekent heeft Wim, de man achter de schermen van de webhalte, nog een uitleg in petto.
http://www.knutselidee.nl