Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de provincie Utrecht en Skillcity Utrecht, een organisatie die zichzelf profileert als een 'versnellingsnetwerk van ict-ondernemers in Midden-Nederland'.

87 Procent van de ondervraagde ict-bedrijven verwacht de komende twee jaar te zullen groeien. Een derde van hen rekent zelfs op een omzetstijging van meer dan 100 procent.

Ook Ben Alfrink, directeur van Skillcity, ziet hernieuwd optimisme onder de bedrijven in zijn omgeving. "Ik ben ervan overtuigd dat de markt weer in een stijgende lijn zit", aldus Alfrink.

De verwachte salarisstijgingen blijven echter achter bij deze trend, zo blijkt uit het onderzoek (pdf). De afgelopen twee jaar zijn de salarissen bij de onderzochte bedrijven met 7,73 procent per jaar gestegen.

Bij bijna een kwart van de onderzochte bedrijven zijn de salarissen in die periode helemaal niet gestegen. Voor de komende twee jaar verwachten de bedrijven een gemiddelde loonstijging van 5,88 procent per jaar. Wel is het aantal bedrijven dat de lonen bevriest in die periode gedaald tot 15 procent.