Goed een jaar geleden gingen we naar de stembus om te kiezen voor de Waterschappen, maar tijdens het tellen van de stemmen ging van alles mis. Uit de vrijgekomen documenten blijkt dat er veel problemen waren.

Uiteindelijk werden er veranderingen aan de software, de database met resultaten uitgevoerd en werd de kluis met de cryptografie geopend. Alles zou onder toezicht van een notaris zijn gebeurd, maar het proces verbaal of door Webwereld gestelde vragen leiden niet tot enige bevestiging. Een ding is zeker: de waterschappen gaan nooit meer verkiezingen organiseren als het aan de politiek ligt.

Heemskerk wil vaart

Staatssecretaris Frank Heemskerk wil vaart zetten achter de ambities rond open standaarden en open-sourcesoftware, maar kan dat wel? De monitor onder de overheden wordt opnieuw gekend door een verbluffend lage response.

ICT Roddels is een wekelijkse podcast van Brenno de Winter in samenwerking met Webwereld. Daarbij bespreken we het nieuws uit de ict-industrie, brengen we leuke wetenswaardigheden en hebben we met regelmaat ook interviews.