Zo kreeg ik samen met duizenden Nederlanders rust van Vodafone in de voicemailbox. Alle berichten blijken namelijk te zijn gewist en we mogen een nieuwe welkomsboodschap inspreken.

In maart 2010 krijgen we van Microsoft een heus browserkeuzescherm in Windows. Ten minste, als IE als default staat. Iedereen mag kiezen uit 12 browsers. Jasper en Brenno vragen zich af wat dit voor de marktaandelen gaat betekenen en hoe dit de beveiliging gaat beïnvloeden. In januari geeft het bedrijf zijn Amerikaanse landgenoten een aangepast versie van Microsoft Word 2007 dat niet langer een custom xml-patent van het Canadees bedrijfje i4i schendt

ICT-leverancier Centric laat merken dat zij helemaal niets tegen open standaarden hebben. Sterker nog: ze bouwen mee aan een uitwisselingsstandaard voor gemeentelijke gegevens. Ook werd voor Brenno de soep toch niet zo heet gegeten als ze werd opgediend. Wilde eerst een politicus hebben dat er niet meer mensen "als meneer De Winter" zouden komen, inmiddels is de lucht geklaard. Er wordt weer volop over nageslacht nagedacht.

Een ander kadootje is de nieuwe versie Thunderbird, waaraan ook het Franse leger heeft meegewerkt. Handig want we willen overal kunnen mailen. Gelukkig geeft de overheid toestemming om een nieuwe datastandaard in te zetten op bestaande frequenties van de mobiele operators. Kortom een veel te positieve aflevering van ICT Roddels.

ICT Roddels is een wekelijkse podcast van Brenno de Winter in samenwerking met Webwereld. Daarbij bespreken we het nieuws uit de ict-industrie, brengen we leuke wetenswaardigheden en hebben we met regelmaat ook interviews.