Dat blijkt uit een gecombineerd onderzoek van Jobfeed en Intelligence Group onder 5000 respondenten. Jobfeed is een internetbedrijf dat alle vacatures op het Nederlandse web verzamelt, categoriseert en omzet in doorzoekbare data. Intelligence Group is een research- en consultancybureau dat sinds 2003 elk kwartaal vijfduizend mensen ondervraagt over hun arbeidsmarktgedrag.

De ICT-sector laat in het onderzoek van Intelligence Group en Jobfeed al twee jaar op rij een sterke groei zien in het vacatureaanbod (+10% in het tweede kwartaal van 2012; +21% in het tweede kwartaal van 2013). De functiegebieden research & development en het onderwijs laten eveneens een lichte groei zien in de vraag naar personeel.

Internationaal

Als we ons op internationaal onderzoek van recruitmentconsultant Robert Walters baseren, dan blijkt dat de ict-sector in Nederland goed is voor 12 procent van alle vacatures. Ict'ers zijn daarmee het meest gevraagd, gevolgd door administratieve en financiële krachten.

Ook in andere Europese landen doet de ict-sector het relatief goed binnen de arbeidsmarkt. In Frankrijk is het aantal ict-vacatures in het eerste kwartaal met 21 procent gestegen, waardoor de sector nu een aandeel van 15 procent heeft op het totaal aantal Franse banen. In Duitsland liep het aantal ict-vacatures met 9 procent juist terug, maar daar is de ict-sector nog dominanter met een aandeel van 17 procent van alle vacatures.