De twee bedrijven hebben hiervoor overeenstemming bereikt, zo hebben ze maandag aangekondigd. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. VNU Business Publications is uitgever van computerbladen en -websites zoals PCM, Computer Idee, Computable, Emerce en Gizmodo.

Tevens is het bedrijf actief in de markt voor recruitment met de titels NationaleVacaturebank.nl en Intermediair. In de afgelopen vier weken werden naast Tweakers.net ook het Engelse The Inquirer en Silicon.fr uit Frankrijk aan het netwerk van VNU toegevoegd.

Tweakers.net begon in 1998 begonnen als een persoonlijk hobbyproject en groeide snel uit tot een levendige community waar een groot aantal mensen zijn bijdrage aan leverde. Tweakers.net zal binnen VNU Business Publications blijven voortbestaan als op zichzelf staand bedrijf. Vanaf deze week vervullen oprichter Femme Taken en directeur Daniël Kegel de functies van 'technical development manager' en 'business development manager'.

Op de korte termijn zal alles bij het oude blijven voor onze bezoekers, zo belooft Taken aan zijn lezers. Maar op de langere termijn zal er wel degelijk wat veranderen. Met behulp van VNU zal Tweakers.net naar eigen zeggen zijn activiteiten verder kunnen uitbreiden. Beide partijen zouden op dit vlak 'ambitieuze ideeën' hebben.