Dice Holdings neemt de drie online-titels van Geeknet over en krijgt daarbij méér dan slechts een groepje blogs. SourceForge is een populaire ontwikkelsite voor open source-software, Slashdot is een bekende online-community over tech-nieuws en FreeCode is een index van software voor mobiele platformen, Linux, Unix én meerdere besturingssystemen tegelijk (cross-platform).

40 miljoen unieke bezoekers

De drie zijn voor een totaalbedrag van 20 miljoen dollar verkocht. Geeknet laat in de aankondiging weten dat het zijn focus vanaf nu volledig wil leggen op de groei van zijn webwinkel ThinkGeek. Die 20 miljoen dollar is hetzelfde bedrag wat de drie sites in 2011 samen hebben opgeleverd toen GeekNet ze opkocht.

Met name SourceForge is een publiekstrekker en heeft maandelijks liefst 40 miljoen unieke bezoekers. ICT-nieuwssite Slashdot - dat bestaat sinds 1999 - mag vandaag de dag rekenen op gemiddeld 3,7 miljoen maandelijkse unieke bezoekers. Daarnaast telt de site dagelijks ruim 5300 comments die de leden er posten bij de korte samenvattingen van technieuws en -trends.

Kopen voor online-media

Dice Holdings is het bedrijf achter online vacaturebank Dice.com, waarop ict-gerelateerd werk wordt aangeboden. Het in New York gevestigde bedrijf heeft nog meer banensites onder zijn hoede maar wil zich met deze overname ook gaan richten op online-media.