Volgens Anne Songtao Lu, marktanalist bij IDC, mag jaarlijks een groei van 5,9 procent worden verwacht. De jaarlijkse it-bestedingen zullen in 2009 ongeveer 1,34 biljoen dollar bedragen, tegenover 1,06 biljoen dollar dit jaar, aldus Lu.

Als vanouds zijn de overheid, de fabrikanten en de banken verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de it-bestedingen. De media-, zorg- en communicatiesector - de sectoren die voorheen achterbleven op it-gebied - vertonen nu de sterkste groei.

Lu merkt op dat investeringen in draadloze netwerkdiensten de bestedingen opdrijven. Maar ze ziet ook dat veel industrie├źn elkaar overlappen. "Wanneer je kijkt naar de media en telecommunicatie-industrie, dan zijn de grenzen vervaagd", zegt Lu. Overal wordt inmiddels een tripleplay-pakket van spraak, video en internetdiensten aangeboden.

Van de it-bestedingen in 2005 is bijna 10 procent afkomstig van consumenten. Vijf jaar geleden was dit nog 5 procent. IDC wijdt deze stijging aan de opkomst van consumentengoederen zoals geavanceerde kleurenprinters en netwerkapparatuur. Ook neemt de consument steeds vaker diensten af die bij een it-product worden geleverd.