In elk geval op één gebied kunnen Google en Microsoft met elkaar door één deur en dat is met de browser. Na veel gedub wordt nu Microsoft's Pointer Events-API toegevoegd aan Chromiums rendering-engine Blink, als het aan de ontwikkelaars ligt. Deze API is geïntroduceerd om invoeropties voor de browser (als aanraking, stylus of muisbewegingen) samen te voegen en uit te breiden.

Chromium gebruikt de HTML5-API Touch Events - ook ondersteund in IE - en de ontwikkelaars zijn voorzichtig met het implementeren van de Microsoft-API om zeker te maken dat de browser compatibel blijft met andere websites, aldus Chromium-ontwikkelaar Rick Beyers. Bovendien zijn er zorgen dat Microsofts methode zorgt voor performance-issues die vooral bij native mobiele browsers voor problemen kunnen zorgen.

Ook Mozilla ondersteunt inmiddels Pointer Events, alleen Apple houdt de boot af. Ontwikkelaars van het Chromium-project melden dat ze hopen dat er meer gestandaardiseerd gaat worden in de browserwereld en dat Safari ook voor Microsofts API gaat. Tot nu toe wil Apple daar niet aan.