Computing Technology Industry Association (Comptia) heeft onderzoek gedaan onder 471 it-specialisten. De ondervraagden konden in een poll kiezen uit technologieën die zij in de afgelopen 25 jaar als meest invloedrijk beschouwden. Internet Explorer eindigde op de eerste plaats. Van de respondenten beschouwde 66 procent de browser als een van de invloedrijkste technologieproducten in de afgelopen 25 jaar. Overigens was het mogelijk voor mensen om te stemmen op meerdere producten.

De tweede plaats wordt bezet door Microsoft Word (56 procent) en de derde plaats door Windows 95 (50 procent). Opvallend is dat in de top 5 slechts één product staat dat niet uit de stal van Microsoft afkomstig is, en dat is de Ipod. De Ipod moet zijn vierde plaats bovendien delen met Microsoft Excel, beide producten kregen 49 procent van de respondenten achter zich.

De overige plaatsen in de top 10 worden respectievelijk bezet door de Blackberry, Adobe Photoshop, McAfee Virusscan, Netscape Navigator en Palmpilot.

Comptia heeft het onderzoek uitgevoerd naar aanleiding van zijn 25 jarig bestaan.