Geen haan die er nog naar kraait, behalve advocaten en patentjuristen, maar de beruchte patentoorlog tussen Apple en Samsung is nog steeds gaande. Apple's campagne tegen het Koreaanse concern richtte nauwelijks iets uit, behalve tijdens de thuiswedstrijd, de rechtszaak in Californië.

Daar moest Samsung ruim 1 miljard betalen wegens schending van Apple's ontwerprechten. Later werd dat bedrag grofweg gehalveerd, maar toch ook weer omhoog geschroefd. In een andere zaak kwam Apple met nog absurdere claims op de proppen.

Complete winst afromen

Maar los van het bedrag zit het kwaad hem vooral in de redenering. Samsung moet de totale winst van de verschillende Galaxy-varianten afdragen op basis van inbreuk op één patent van Apple.

Aangezien de meeste smartphones bestaan uit honderden gepatenteerde onderdelen en features, is het belachelijk om bij inbreuk op één feature de hele winst op te eisen, stellen onder meer Google, Facebook, Dell, HP en eBay, maar ook branche-organisaties. Ze hebben recentelijk een brandbrief naar de rechtbank verstuurd, ontdekte Inside Sources.

Apple is vooral pissig dat Google zich met de zaak bemoeit, die is natuurlijk niet onpartijdig in deze aangezien het leverancier is van Android dat op de Galaxy's draait, aldus de advocaten van Apple. En zo kibbelen ze door tot Sint Juttemis.