Denis Kvasov van Mediaservices, het bedrijf achter Allofmp3.com, werd eerder deze week door een rechter in Moskou vrijgesproken van zijn betrokkenheid bij auteursrechtenschending wegens gebrek aan bewijs.

Kvasov (28) werd door de Russische autoriteiten voor de rechter gedaagd omdat de downloaddienst Allofmp3.com geen rechten zou afdragen aan artiesten als er muziek werd verkocht. De rechter veegde de eis van de Russische aanklager echter van tafel.

De IFPI laat weten erg teleurgesteld te zijn in het vonnis, schrijft de nieuwssite Slyck. "Mediaservices opereerde duidelijk in strijd met de Russische wet en we verwachten dan ook dat dit vonnis wordt herzien", reageert IFPI-vicepresident Jo Oliver.

De IFPI is van plan om beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de Russische rechter. Hoewel de IFPI nog ongeveer een week de tijd heeft om hoger beroep aan te tekenen, heeft het hoofd van de Russische afdeling van de IFPI, Igor Pozhitkov, al bevestigd dat de organisatie in beroep gaat.

De omstreden muziekdienst werd begin juli door Russische autoriteiten gesloten. De site zou ongeveer 5,5 miljoen geregistreerde gebruikers hebben gehad die nummers konden kopen voor 10 tot 20 dollarcent per stuk.